Sidst opdateret: 31. maj 2018

Privatlivspolitik

Her hos eBeach er dine personoplysninger af største betydning for os, og vi gør alt, vi kan, for at beskytte eventuelle personoplysninger, du giver os. Du bedes læse nærværende privatlivspolitik for at få en forståelse af, hvordan vi bruger og beskytter dine personoplysninger. Læs venligst også vores separate cookiepolitik, som forklarer, hvordan vi bruger cookies og andre tilsvarende teknologier, når du bruger vores hjemmesider og apps. Hvis du har spørgsmål til, hvad vi gør med dine personoplysninger, efter du har læst nærværende meddelelse, bedes du kontakte os vha. kontaktoplysningerne nedenfor.

Nærværende privatlivspolitik dækker alle platforme, som vi tilbyder rejserelaterede tjenestertjenester gennem. Det inkluderer vores hjemmeside, vores app, og hvor du interagerer med os på sociale medier, som f.eks. Facebook (i dette tilfælde bør du også konsultere disse sociale mediers privatlivspolitikker).

Den dataansvarlige for de personoplysninger, der henvises til i nærværende privatlivspolitik, er On The Beach Limited, et aktieselskab, der har hovedkontor på Park Square, Bird Hall Lane, Stockport, Cheshire SK3 0XN, og som har CVR-nummer 03162982.

Alle henvisninger i nærværende privatlivspolitik til vores "Hjemmeside" henviser til hjemmesiden www.ebeach.dk, "vi", "os" og "vores" henviser til On The Beach Limited; og "du" og "din" henviser til dig, brugeren.

Hvilken slags personoplysninger indsamler vi?

Personoplysninger, du giver os

Når du booker en ferie hos os, vil du skulle give os visse oplysninger, inkl. navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer og betalingsoplysninger.

Som forklaret ovenfor, hvis du udfylder en bookingblanket, men ikke gennemfører bookingen, bruger vi dine oplysninger (som vi har indsamlet vha. cookies) til at kontakte dig for at høre, om du har brug for hjælp, og om du gerne vil gennemføre din booking. Du finder yderligere oplysninger om, hvordan vi gør dette, og om, hvordan du kan forhindre dette, hvis det er det, du ønsker, i vores cookiepolitik .

Hvis du kontakter vores kundeserviceteam over telefonen, via e-mail eller på anden vis, vil du blive bedt om visse oplysninger. Det vil sandsynligvis inkludere navn, adresse, e-mailadresse og telefonnummer.

Der er også andre tilfælde, hvor du giver os oplysninger, f.eks. hvis du tilmelder dig notifikationer og/eller opdateringer, registrerer dig på vores hjemmeside eller App, deltager i en af vores konkurrencer eller udfylder et spørgeskema.

Personoplysninger, du giver os om andre

Hvis du rejser sammen med andre, eller du booker en ferie for en anden, skal du give os personoplysninger om disse personer, når du gennemfører bookingen, f.eks. deres navn og alder. Det er dit ansvar at sikre dig, at alle, du angiver personoplysninger om, er bekendt med dette og har givet deres samtykke dertil, og at de er bekendt med, hvordan vi bruger og behandler deres oplysninger.

Personoplysninger, vi indsamler automatisk

Når du besøger vores hjemmeside, selv om du ikke foretager en booking, indsamler vi automatisk visse oplysninger, som f.eks. din IP-adresse, den dato og det tidspunkt, du fik adgang til hjemmesiden, den hardware, software eller internetbrowser, du bruger, og oplysninger om dit besøg, inkl. de sider, du har set og oplysninger om interaktioner.

Hvis du bruger en mobilenhed, kan vi indsamle oplysninger, der identificerer din mobilenhed, lokalitetsdata og eventuelle specifikke indstillinger.

Læs vores cookiepolitik for yderligere information.

Personoplysninger, vi modtager fra andre

Vi kan også modtage oplysninger om dig fra dit rejsebureau med det formål at gennemføre en booking, du har foretaget hos rejsebureauet. I sådanne tilfælde vil vi kun bruge dine personoplysninger til at gennemføre den pågældende booking, medmindre vi har din tilladelse til at gøre andet.

Hvad gør vi med dine personoplysninger?

Når vi har indsamlet oplysningerne om dig, vil de blive brugt til følgende formål:

  • Bookinger: Vi bruger bogstaveligt talt dine personoplysninger til at levere de tjenester, vi sælger, hvilket kan inkludere flyrejser, hoteller, transport, forsikring og andre dertil knyttede produkter. Vi skal bruge visse oplysninger om dig, så vi kan opfylde vores forpligtelser, der er omfattet af den kontrakt, du indgik med os, da du gennemførte en booking.
  • Brugerkonti: De oplysninger, du angiver, når du opretter en konto på vores hjemmeside eller app, gør det muligt for os at levere vores tjenester, inkl. administration af dine bookinger, personlige indstillinger og adgang til specialtilbud.
  • Til at kommunikere med dig vedrørende din ferie: Vi bruger de kontaktoplysninger, du udveksler med os, til at kommunikere med dig vedrørende din ferie og til at sende dig oplysninger, der er relevante for din ferie. Dette kan omfatte nyttige oplysninger om dit rejsemål, sikkerhedsadvarsler, administrative meddelelser om din ferie og e-mails, der minder dig om at udfylde din Ferietjekliste.
  • Kundeservice: Du er til enhver tid velkommen til at kontakte os omkring vores tjenester, uanset om du har en general forespørgsel, et spørgsmål til din booking, eller fordi du ønsker at indberette et problem på vores hjemmeside. Du kan gøre dette pr. telefon, e-mail eller via sociale medier. Vi bruger de oplysninger, du angiver, til at hjælpe os med at besvare eventuelle spørgsmål og forespørgsler (sammen med eventuelle fremtidige forespørgsler, du måtte have). Hvis du kontakter os pr. telefon, kan dit opkald blive optaget med henblik på kvalitetskontrol og uddannelse, men vi beder altid om dit samtykke, før vi optager samtaler til disse formål.
  • Indhold tilpasset til dig: Vi bruger de oplysninger, vi har om dig, som f.eks. de produkter og tjenester, du tidligere har købt hos os, til at gøre det muligt for os at vise dig de produkter og tjenester, vi tror, du vil synes om på vores hjemmeside og app, og til at formidle disse til dig, som f.eks. anbefalede tilbud og specialtilbud. Vi lagrer f.eks. dine søgninger for at kunne tilpasse fremtidige søgninger, du foretager, til dine behov. Hvis du ønsker at deaktivere denne funktionalitet, kan du gøre det under dine kontoindstillinger.
  • Markedsføring: Når du laver en booking hos os, og du ikke har frameldt dig (eller i alle andre tilfælde, hvis du har accepteret modtagelse af markedsføringsmateriale via e-mail eller SMS), kan vi kontakte dig via e-mail eller SMS med information om andre varer og tjenester, vi tilbyder, der ligner dem, du allerede har købt eller forespurgt på, og som vi tror, kan have interesse for dig baseret på dine oplysninger. Vi bruger måske også dine kontaktoplysninger til at kontakte dig pr. telefon eller e-mail med detaljerede oplysninger om produkter og tjenester, vi tror, kan have interesse for dig (medmindre du har informeret os om, at du ikke ønsker at modtage disse oplysninger, eller hvis du er tilmeldt Robinsonlisten).
  • Reklameaktiviteter: Hvis du deltager i vores salgsfremstød (som f.eks. spørgeskemaundersøgelser eller konkurrencer), bruger vi de oplysninger, du angiver, til at administrere disse aktiviteter.
  • Forbedring af vores tjenester: Vi bruger til tider dine oplysninger med henblik på at forbedre kvaliteten og funktionaliteten af de tjenester, vi tilbyder. Det inkluderer:
    • analyse af dine besøg på vores hjemmeside og app, bl.a. for at se, hvordan du navigerer de forskellige afsnit af vores hjemmeside og app for at forstå, hvordan vi kan gøre den mere intuitiv.
    • fejlfinding, dataanalyse, afprøvning, forskning og statistiske og undersøgelsesmæssige formål, som samlet hjælper os med at yde den bedste service, vi kan.
    • i nogle tilfælde kan vi sende oplysninger om brugerne af vores hjemmeside og app i samlet, anonymiseret eller pseudonymiseret form til tredjeparter, så de kan levere disse tjenester til os – dette er forklaret i yderligere detaljer under "Hvornår udveksler vi dine personoplysninger med tredjeparter?" nedenfor.

Retsligt grundlag for behandling af personoplysninger

Vores retsgrundlag for indsamling og brug af de personoplysninger, der er beskrevet ovenfor, afhænger af de berørte personoplysninger og den specifikke sammenhæng, vi indsamler dem i.

Vi indsamler dog normalt personoplysninger fra dig iht. følgende retsgrundlag:

  • Opfyldelse af en kontrakt: Hvis vi har forpligtelser iht. en kontrakt, vi har indgået med dig, bruger vi dine oplysninger til at opfylde disse forpligtelser. Hvis du f.eks. foretager en onlinebooking på vores hjemmeside eller app, bruger vi de oplysninger, du angiver, når du foretager den pågældende booking, til at gennemføre og administrere reservationerne med de relevante tredjepartsleverandører.
  • Samtykke: Du vil blive bedt om at give dit samtykke til modtagelse af markedsføringsinformation, og hvis du giver os et sådant samtykke, vil det være på det grundlag, vi kontakter dig med markedsføringsinformation via e-mail eller SMS (bemærk dog, at vi i begrænsede tilfælde må sende dig markedsføringsinformation uden dit samtykke). Du kan til enhver tid framelde dig modtagelse af markedsføringsinformation ved at kontakte os. Du finder kontaktoplysninger i slutningen af nærværende meddelelse. Der er desuden et link i bunden af hver enkelt e-mail, vi sender, og mulighed for at ændre dine kontaktindstillinger ved at logge ind på din konto.
  • Legitime interesser: Vi bruger dine oplysninger i vores egne legitime interesser, f.eks. til at kunne tilbyde dig det mest velegnede indhold på vores hjemmeside eller app, til at forbedre og fremme vores tjenester og til vores egne administrative formål, inkl. oprettelse og vedligeholdelse af forretningsoptegnelser over vores forhold til dig.
  • Lovkrav/vitale interesser: Vi vil i nogle tilfælde have en lovmæssig forpligtelse til at indsamle personoplysninger fra dig (f.eks. med henblik på overholdelse af skattelovgivning, som kræver, at vi indsamler og opbevarer optegnelser over produkter og tjenester, vi sælger), eller hvis vi har brug for personoplysningerne for at kunne beskytte dine eller en anden persons væsentlige interesser (f.eks. hvis du er involveret i en ulykke, og vi skal videregive de oplysninger, vi har om dig, til ambulancefolk).

Hvordan og hvor vil dine personoplysninger blive behandlet?

Alle oplysninger, vi har om dig, lagres på vores sikre servere, og alle betalingstransaktioner krypteres. Kun autoriseret personale må tilgå personoplysninger i forbindelse med deres arbejde. Men selv om vi gør vores bedste for at beskytte dine personoplysninger, er der ingen, der kan garantere, at oplysninger, der overføres over internettet, er helt igennem sikre, så du sender sådanne oplysninger på egen risiko.

Når dine kreditkortoplysninger er påkrævet som en del af bookingprocessen, lagrer vi de sidste 4 cifre og et autorisationssymbol. Vi vil i forbindelse med visse lavprisflyselskaber bruge de betalingsoplysninger, du angiver, til at købe flybilletter på dine vegne.

De oplysninger, vi indsamler fra dig, kan blive overført til og lagret på en destination uden for det Europæiske Økonomiske Område ("EØS"), inkl. (i nogle tilfælde), hvor vi overfører dine oplysninger til vores leverandører, så de kan hjælpe os med at levere vores tjenester til dig. Hvis dine oplysninger overføres uden for EØS, træffer vi foranstaltninger med henblik på at sikre, at oplysningerne får samme beskyttelsesniveau, som var de blevet inden for EØS, inkl. ved at indgå dataoverførselsaftaler, benytte EU-kommissionens godkendte Standardkontraktklausuler eller ved at gøre brug af certificeringsordninger, som f.eks. Privacy Shield-rammeaftalen mellem USA og EU. Du har ret til at indhente oplysninger om den mekanisme, iht. hvilke af dine personoplysninger der overføres uden for EØS. Du kan få disse oplysninger ved at kontakte os vha. de oplysninger, der er angivet under "Hvordan kan du kontakte os?" nedenfor.

Hvornår udveksler vi dine oplysninger med tredjeparter?

Vi udveksler under visse omstændigheder dine personoplysninger med parter uden for eBeach. De tredjeparter, vi udveksler dine personoplysninger med, inkluderer:

  • Vores leverandører: Hvis du foretager en booking gennem os, er det nødvendigt for os at dele dine reservationsoplysninger med relevante tredjeparter, som f.eks. hotelejere, flyselskaber, forsikringsselskaber og andre befuldmægtigede, som tager sig af de praktiske aspekter, for at kunne gennemføre din booking. Dette kan inkludere dit navn, kontaktoplysninger, betalingsoplysninger, navne og aldre på eventuelle gæster, som rejser sammen med dig, samt eventuelle præferencer eller særlige omstændigheder, du informerede os om, da du foretog din booking. Hvis du kontakter os med en forespørgsel omkring din booking, kan vi sende den videre til vores leverandører, hvis de er i bedre stand til at hjælpe dig.
  • Selskaber i vores koncern: Dine oplysninger kan blive delt med andre selskaber inden for vores koncern, hvis disse selskaber behandler oplysninger til formål, der er beskrevet i nærværende privatlivspolitik, til analytiske formål eller hvis disse oplysninger understøtter de tjenester, vi leverer til dig. Du kan finde yderligere oplysninger om vores koncern på http://www.onthebeachgroupplc.com/.
  • Tredjepartsserviceleverandører: Dette inkluderer alle, som leverer tjenester eller funktioner på vores vegne, inkl. behandling af kreditkort, forretningsanalyse, reklamering, administration af konkurrencer og salgsfremstød, indsamling af feedback fra kunder og kundeservice. Vi bruger disse serviceudbydere til at behandle dine oplysninger på vores vegne. Dette kan f.eks. være forsendelse af vores markedsføringsmateriale eller sammenligning af oplysninger, der kan analyseres med henblik på at forbedre vores service. De har kun adgang til og må kun sammenligne information i det omfang, det er nødvendigt, for at de kan udføre deres funktioner, og de må ikke dele eller bruge sådanne oplysninger til nogen andre formål. Hvis vi leverer oplysninger til tredjepartsserviceudbydere, for at de skal udføre dataanalyse eller statistisk arbejde for os, sender vi dem altid kun samlede, anonymiserede eller pseudonymiserede oplysninger.
  • Betalingsudbydere og andre finansielle institutioner: Hvis du anmoder om en tilbageførsel i forbindelse med din booking, kan det være nødvendigt for os at dele visse reservationsoplysninger med betalingsserviceudbyderen og den relevante finansielle institution, så de kan foretage tilbageførslen. Det kan inkludere en kopi af din bookingbekræftelse og den IP-adresse, der blev brugt i forbindelse med din booking.
  • En eventuel retshåndhævende myndighed, et regeringsorgan, en domstol eller anden tredjepart: Hvis videregivelse af dine oplysninger efter vores opfattelse er nødvendig (i) iht. gældende love eller forordninger, (ii) for at udøve, fastlægge eller forsvare vores lovmæssige rettigheder (inkl. med henblik på at efterforske en eventuel svigagtig eller kriminel aktivitet, der er mistanke om), eller (iii) for at beskytte dine eller en hvilken som helst anden persons væsentlige interesser.
  • Potentiel køber (og dennes befuldmægtigede og rådgivere) i forbindelse med et foreslået køb, en eventuel fusion eller et opkøb af en hvilken som helst del af vores selskab, forudsat at vi informerer køber om, at vedkommende kun må bruge dine personoplysninger til de formål, der er beskrevet i nærværende privatlivspolitik.
  • En hvilken som helst anden person med dit samtykke til videreformidling.

Oplysninger, der indsamles direkte fra dig af hoteller eller andre leverandører, eller som du deler gennem sociale medier, som f.eks. Facebook, er ikke omfattet af nærværende privatlivspolitik, og vi opfordrer dig til at tjekke sådanne sociale mediers egne politikker om behandling af personoplysninger, før du indsender personoplysninger.

Opbevaring af dine personoplysninger

Når vi ikke længere har et legitimt forretningsbehov for at behandle dine personoplysninger (f.eks. for at levere produkter eller tjenester til dig eller for at opbevare optegnelser til håndtering af eventuelle krav, du eller vi måtte have mht. de produkter og tjenester, vi leverer til dig), vil vi enten slette eller anonymisere dem, og skulle dette ikke være muligt (f.eks. fordi dine personoplysninger er blevet lagret i backuparkiver), opbevarer vi dine personoplysninger på sikker vis og isolerer dem fra eventuel yderligere behandling, indtil sletning er mulig.

Hvilke rettigheder har du i forhold til dine personoplysninger?

Du har følgende rettigheder i forhold til de personoplysninger, vi har om dig:

  • Hvis du ønsker at tilgå, rette, ajourføre eller anmode om sletning af dine personoplysninger, kan du til enhver tid gøre dette.
  • Du kan modsætte dig behandling af dine personoplysninger, bede os om at begrænse behandling af dine personoplysninger eller anmode om dine personoplysningers mobilitet.
  • Du har til enhver tid ret til at framelde modtagelse af markedsføringskommunikation fra os. Du kan udøve denne rettighed ved at klikke på linket "afmeld abonnement" eller "frameld" i de e-mails med markedsføringsindhold, vi sender dig. Du bedes kontakte os for at framelde andre former for markedsføring (som f.eks. markedsføring via post eller telemarketing).
  • Hvis vi har indsamlet og behandlet dine personoplysninger med dit samtykke, kan du på tilsvarende vis til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Tilbagetrækning af dit samtykke vil ikke påvirke lovligheden af en eventuel behandling, vi foretog før din tilbagetrækning, ej heller vil det påvirke behandlingen af dine personoplysninger, der udføres på baggrund af andre lovlige behandlingsgrunde end dit samtykke.
  • Du har ret til at klage til en databeskyttelsesmyndighed over vores indsamling og brug af dine personoplysninger. Kontakt din nationale databeskyttelsesmyndighed for yderligere oplysninger. Datatilsynet er Danmarks databeskyttelsesmyndighed.

Hvis du ønsker at udøve en af dine ovenstående rettigheder, bedes du kontakte os vha. de kontaktoplysninger, du finder under overskriften “Hvordan kan du kontakte os” nedenfor. Vi svarer på alle anmodninger, vi modtager fra enkeltpersoner, der ønsker at udøve deres databeskyttelsesrettigheder, i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslove.

Hvad med oplysninger, der indsamles gennem en mobilenhed?

Vi tilbyder en gratis app til en lang række forskellige mobilenheder, hvorfra du kan tilgå vores tjenester. Vi har også versioner af vores almindelige hjemmeside, som er blevet optimeret til browsing fra mobiltelefoner og tablets. Disse mobile hjemmesider fungerer i stil med vores hjemmeside. Vi bruger sporing på tværs af enheder, så vi kan holde øje med brugeradfærd på tværs af flere forskellige enheder. Vi bruger dette til at optimere markedsføringsaktiviteter og de tjenester, vi tilbyder dig, så reklamer, der vises for dig på andre hjemmesider, kan blive vist på baggrund af dine aktiviteter på tilknyttede enheder (se vores vores cookiepolitik for yderligere information herom).

Hvordan behandler vi børns personoplysninger?

Det er ikke tilsigtet, at vores hjemmeside eller app skal bruges af børn under 18 år. Vi behandler kun oplysninger om børn med deres forældres eller værgers samtykke.

Ændringer i vores privatlivspolitik

Vi kan fra tid til anden opdatere nærværende privatlivspolitik som svar på ændringer inden for det juridiske, tekniske eller forretningsmæssige miljø. Når vi opdaterer denne, træffer vi hensigtsmæssige foranstaltninger for på den måde at informere dig. Disse foranstaltninger vil svare til omfanget af de ændringer, vi foretager. Vi indhenter dit samtykke til eventuelle væsentlige ændringer af nærværende privatlivspolitik, hvis og når dette er påkrævet iht. gældende databeskyttelseslove.

Du kan se, hvornår nærværende privatlivspolitik sidst blev opdateret ved at tjekke datoen "sidst opdateret" øverst på siden.

Hvordan kan du kontakte os?

Hvis du har eventuelle spørgsmål om nærværende privatlivspolitik eller ønsker at udøve nogen af dine databeskyttelsesrettigheder, bedes du kontakte os på:

E-mail: [email protected]

Post skal stiles til:

Data Protection Officer
On the Beach, Park Square
Bird Hall Lane, Cheadle
Stockport, SK3 0XN
Storbritannien