Antalya

Semester Antalya

Läs mer om Antalya

Den smukke by Antalya, beliggende på Tyrkiets sydlige kyst, danner hvert år midlertidigt hjem for tusindvis af turister. Det er forståeligt nok en populær destination, med dens palmefyldte gader, charmerende havn, smagfulde mad, og storbyagtige natteliv. Byen anses som hovedstaden af den såkaldte tyrkiske riviera, og her er noget hvad end du rejser med familien, vennerne eller kæresten.

Vejret på i Antalya

Antalya kan byde på intet mindre end 300 soldage om året, og er derfor – forståeligt nok – meget populær blandt turister. Sommeren varer helt fra april til november, med de varmeste temperaturer omkring juli/august hvor gennemsnittet ligger på omkring 28 grader. Vinteren er en del køligere, og december og januar får en del regn.

Strandene i Antalya

Lara Beach

Hvis du elsker fint sand, klart vand, og fantastisk udsigt, bør du lægge vejen forbi Lara Beach. Stranden byder på masser af strandbarer, restauranter og caféer – det er altså ikke for dig, der gerne vil lidt væk fra turistmekkaet. Her er sjov for alle aldre, og specielt for de, der er vild med aktiviteter på stranden, såsom beachvolley og vandsport.

Phaselis

Antalya er kendt som værende den turkise kyst, og tager du på opdagelse nord for Olympos kan du finde Phaselis-stranden. Dette er en stenstrand, hvor du kan tage en svømmetur i det krystalklare vand langt fra hverdagens stress og jag.

Konyaaltı

Dette er en af de allermest populære strande i Antalya. Det er ikke svært at forstå med dens billedskønne beliggenhed mellem klipper, bjerge og grønne områder. Stranden er er over fem kilometer lang, så det er sjældent et problem at finde plads til håndklædet. De omkringliggende landsbyder byder på masser af hyggelige restauranter og caféer.

Aktiviteter og udflugter

The Land of Legends forlystelsespark

Denne forlystelsespark er det perfekte alternativ til en dag ved stranden, når børnene – eller de barnlige sjæle – har fået nok af at ligge på langs. Stedet er pakket med alt fra vilde rutsjebaner til spektakulære shows.

Bådtur i Kemer

En af de allermest populære turistforetagender i Tyrkiet, er at tage på bådtur i de eksotiske bugter. Kemer er det perfekte sted at tage på en dagstur til havs, hvor du kan snorkle med fiskene, opleve tusindårgamle ruiner, og solbade på båden.

Antalya Aquarium

Hvis du rejser med familien, er Antalya Aquarium et sikkert hit! Det store akvarium har blandt andet verdens største akvarietunnel, og du kan se masser af forskellige slags fisk.

Det essentielle

Tidsforskel

Dansk tid + 1 time

Officielle sprog

Tyrkisk

Befolkningstal

Cirka 1.204.000

Valuta

Tyrkiske Lira, men Euro kan bruges de fleste steder.

Fun fact

Antalya er Tyrkiets anden mest besøgte by, hvilket bestemt ikke er underligt. Specielt tyskere og russere valfarter dertil.

Visa resmål på kartan

Populära semesterorter

Alanya

Alanya

Din Tyrkiet helligdage ville simpelthen ikke være komplet uden et besøg i Alanya. Den »sted, hvor solen Smiles 'basks ikke kun i Clement sol, men også…

Läs mer

Belek

Belek

Ferie til Belek er blandt Tyrkiets fineste for ren og skær niveau af lokale faciliteter, sport, dekorative seværdigheder og dyreliv på tilbud. Hvis du…

Läs mer

Kemer

Kemer

Hvis du er ude efter solen og havet på Tyrkiet ferie , behøver du ikke lede længere end den rolige Middelhavets kyst Kemer. Ferie i Kemer primært bety…

Läs mer

Side

Side

Den hvide sandstrand side er hjemsted for en af de ældste byer, du finder på din Tyrkiet ferie , med ruiner spredt langs fyr-strøet halvøen strande. D…

Läs mer