Tyrkiet

Semester Turkey

Läs mer om Tyrkiet

Tyrkiet har ikke blot masser af smukke sandstrande og azurblå have, landet har også en fascinerende historie som hvert år tiltrækker tusindvis af danskere. Her kan du finde et venligt klima, livlig kultur og få masser af ferie for pengene.

Hvis du tager en tur langs kysten, og længere inde på land, kan du vælge og vrage mellem en række populære feriedestinationer, såsom Marmaris, Fethiye og Dalaman. Vores mest populære flyruter i Tyrkiet går til Antalya, Dalaman, Bodrum og Izmir.

Vejret i Tyrkiet

Tyrkiets klima er lige så varieret som landets kultur. Hver region har sit eget klima, afhængig af beliggenheden i forhold til bjergene og havet. Tager du til de sydlige og vestlige kyster, kan du nyde lange, varme somre med masser af solskin, hvilket gør landet til et meget populært rejsemål for turister fra hele verden.

Strandene i Tyrkiet

Kleopatra

Denne strand ligger i Alanya og har sit navn fra den legendariske, egyptiske dronning som, ifølge legenden, besøgte stranden. Den lange sandstrand byder på hygge og sjov, samt forskellige slags vandsport.

Den blå lagune

Tag til denne strand, hvis du vil opleve en af Tyrkiets mest kendte – og mest vidunderlige – strande. Denne småstensstrand byder på udsigt over det azurblå hav og masser af lavvandede områder, den er altså også ideel for familier.

Side

Den populære turistdestination Side byder på intet mindre end to smukke strande. Den østlige strand består af lidt grovere sand, og et lidt mere temperamentsfuldt hav, alt imens den vestlige strand er finkornet og perfekt for familier med børn af alle aldre. Begge byder på forskellige slags vandsport.

Tyrkisk mad og drikke

Kebab

Denne ret er så populær i Danmark, at man skulle tro vi var kommet på den – det er vi dog ikke. Det er en af Tyrkiets allermest populære retter, og består som oftest af grillet lam serveret med smeltet smør og pitabrød. Vi anbefaler stærkt at drikke Ayran dertil – en kendt, let saltet, yoghurtdrik.

Mercimek çorbasi

En anden klassiker som man oftest finder på restaurantmenuen er denne tyrkiske linsesuppe. Den enkle, men smagfulde, suppe er tilberedt på røde linser, tomat, citron, koriander, og diverse krydderier. Denne toppes ind imellem med grøntsager og oliven.

Pide

Denne savlfremkaldende ret kan bedst forklares som den tyrkiske blanding af pizza og calzone. Her får du serveret en slags fladbrød med al slags forskelligt fyld.

Aktiviteter og udflugter

Tyrkisk bad

Hamam, eller tyrkisk bad som vi kalder det, er en af de ting du bare skal prøve i Tyrkiet. Dette er den tyrkiske udgave af et dampbad, hvor du bliver skrubbet og smurt. Mange af vores hotellet har egne spaafdelinger med hamam, og vi kan helt klart anbefale at du prøver det.

Amyntas grav

Omkring en times kørsel fra Dalaman, lige uden for Fethiye, ligger Amyntas grav. Det er en gravplads indbygget i et bjerg og dateres helt tilbage til 350 f.Kr.

Antalya Aquarium

Hvis du rejser med familien, er Antalya Aquarium et sikkert hit! Det store akvarium har blandt andet verdens største akvarietunnel, og du kan se masser af forskellige slags fisk.

Det essentielle

Tidsforskel

Dansk tid + 1 time

Officielle sprog

Tyrkisk

Befolkningstal

Cirka 80.000.000

Hovedstad

Ankara

Valuta

Tyrkiske lira, men Euro kan bruges de fleste steder.

Fun fact

Julemanden kommer oprindeligt fra Tyrkiet.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Tyrkiet

Green Nature Resort and Spa

Marmaris, Dalaman, Turkey

Mukarnas Spa & Resort Hotel

Alanya, Antalya, Turkey

La Blanche Island

Guvercinlik, Bodrum, Turkey

Marti La Perla - Adult Only

Icmeler, Dalaman, Turkey

Grand Yazici Marmaris Palace

Icmeler, Dalaman, Turkey

Voyage Torba and Private

Torba, Bodrum, Turkey

Eftalia Splash Resort

Alanya, Antalya, Turkey

Club Hotel Falcon

Antalya, Antalya, Turkey

Fortuna Beach

Icmeler, Dalaman, Turkey

Phoenix Sun Hotel

Gumbet, Bodrum, Turkey

Hilton Dalaman Sarigerme Resort & Spa

Sarigerme, Dalaman, Turkey

Vikingen Infinity Resort

Alanya, Antalya, Turkey

Selectum Colours Bodrum

Gumbet, Bodrum, Turkey

Long Beach Resort

Alanya, Antalya, Turkey

Julian Club Hotel

Marmaris, Dalaman, Turkey

Labranda TMT Bodrum Resort

Bodrum, Bodrum, Turkey

Labranda Mares Marmaris

Icmeler, Dalaman, Turkey

Armonia Holiday Village and Spa

Akyarlar, Bodrum, Turkey

Hotel Turan Prince

Side, Antalya, Turkey

Garcia Resort and Spa

Olu Deniz, Dalaman, Turkey

Acanthus Cennet Barut Collection

Side, Antalya, Turkey

Bodrum Beach Resort

Gumbet, Bodrum, Turkey

Green Nature Diamond

Marmaris, Dalaman, Turkey

Blue Bay Platinum

Marmaris, Dalaman, Turkey

Bodrum Holiday Resort and Spa

Bodrum, Bodrum, Turkey

Salmakis Beach Resort & Spa

Bardakci, Bodrum, Turkey

Poseidon Hotel - Adults Only

Marmaris, Dalaman, Turkey

Rixos Premium Belek

Belek, Antalya, Turkey

Costa Mare Suites

Marmaris, Dalaman, Turkey

Fun & Sun Smart Voxx Resort

Marmaris, Dalaman, Turkey

Populära semesterorter

Antalya

Antalya

Den smukke by Antalya, beliggende på Tyrkiets sydlige kyst, danner hvert år midlertidigt hjem for tusindvis af turister. Det er forståeligt nok en pop…

Läs mer

Bodrum

Bodrum

Bodrum er et af de travleste og mest populære turistområder langs Tyrkiets ægæiske kyst. Både familier og par rejser hertil, for at få en smag af den…

Läs mer

Dalaman

Dalaman

Dalaman er en af de smukkeste ferieområder i Tyrkiet, kendt for byer såsom Marmaris, Icmeler og Olu Deniz. Her er strandene lange, med kridhvidt sand…

Läs mer